LÄHETYS XV: Vieraana Timo Hännikäinen

Timo Hännikäinen on helsinkiläinen kirjailija, runoilija, kriitikko ja suomentaja. Hännikäinen nousi julkisuuteen etenkin Ilman-teoksensa myötä, jossa hän käsitteli seksittömyyttä läpierotisoituneessa yhteiskunnassamme.

Hänen myöhempiin teoksiinsa kuuluvat mm. Kunnia, Kuolevainen, esseekokoelma Sanansäilä, sekä muistelmateos Lihamylly. Hännikäinen on myös ”kansallisen ja eurooppalaisen, traditionalistisen ja radikaalin” verkkolehti Sarastuksen päätoimittaja, sekä yksi 6.12 -soihtukulkueen järjestäjistä. Lisäksi hän on pahamaineinen internet-öykkäri ja varmasti yksi Suomen vihatuimmista kirjailijoista.

Illan lähetyksessä nautimme Italia-teemaisen drinkkimenun Timon seurassa, ja keskustelemme kirjailija H.P. Lovecraftin elämästä ja aversioista sekä Thomas Ligottin eksistentiaalisesta kauhusta, Wicker Man -elokuvan pakanallisesta yhteisöstä ja David Lynchin maailmasta, Morrisseyn poliittisista mielenilmaisuista ja Depeche Moden yhteyksistä alt-right ilmiöön, vasemmiston ja oikeiston erilaisista ihmiskäsityksistä, terrorismin aallosta, kulttuurisodasta ja Suomen kahtiajakautumisesta… Ja sammakoista.

Tervetuloa nauttimaan (tai loukkaantumaan) tästä poliittisesti epäkorrektista lähetyksestä!

 

***

Linkit:
KIUAS KUSTANNUS
SARASTUS
TIMO HÄNNIKÄISEN BLOGI
HERR LOUNGE CORPS

Katso kuvia nauhoituksista.

Lähetyksen menu

Aperitivo
Oban 14 single malt

Antipasto
AURUM E CHAMPAGNE
1,5 cl Aurum-likööriä
1,5 cl vodkaa
3,5 cl samppanjaa tai proseccoa

Viilennä jääkaapissa juomat ennen drinkin tekoa. Kaada samppanjalasiin Aurum ja vodka ja lopuksi kaada kuohuva. Koristele lasi appelsiinin kuorella.

Contorno
Finch's Fascist Pig Ale

Primo
DANNUNZIANO
2 cl Aurum-likööriä
5 cl mustikkapyreetä
10 cl proseccoa

Sekoita jäiden kanssa sekoituslasissa. Sekoituksen jälkeen kaada juoma siivilän läpi viinilasiin. Italian Rivieralla sijaitsevan Grand Hotel Gardonen Gabriele D'Annunziolle omistettu kesäjuoma jota voi nauttia heidän baarissaan.

Dolce
ADRIATIQUE
1 unssia Amaro Montenegróa
1 unssia tuorepuristettua appelsiinimehua
1⁄2 unssia Aperolia

Moderni klassikko, Bostonin Island Creek Oyster Barista. Alunperin Saveur-julkaisussa 2014 ilmestynyt Jackson Cannonin resepti. Ravistele shakerissa mahdollisimman kylmäksi. Tuplasiivilöi viilennettyyn cocktail-lasiin.

Digestivo
Zucca Rabarbaro

 

Etusivulle