LÄHETYS XIII: Vieraana Ike Vil

Radio Wyrdin kolmannentoista jakson vieraana on muusikko ja kääntäjä Ike Vil.
Ike Vil tunnetaan edesmenneestä yhtyeestään Babylon Whores ja nykyisestä yhtyeestään Sleep of Monsters, jolta on vastikään ilmestynyt toinen täyspitkä levy, Poison Garden (Svart Records).

Ike on kääntänyt useita rockmusiikkia, okkultismia ja esoteriaa käsitteleviä kirjoja, kuten Gary Lachmanin Aleister Crowley: Suuren Pedon Elämä ja Teot ja Tajunnan Alkemistit: Kuusikymmenluvun mystiikka ja Vesimiehen ajan pimeä puoli, johon hän myös kirjoitti suomalaista salattua sielunmaisemaa käsittelevät jälkisanat. Ike on myös Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian maisteri ja hänen opinnäytetyönsä kulki nimellä "Babylon. Tutkielma Paholaisesta, saatananpalvonnan myytistä ja rock-musiikista".

Parhaillaan Ike kirjoittaa ensimmäistä täyspitkää historiallista romaaniaan.
Niin lyriikoissaan kuin kirjoituksissaankin, Ike ammentaa aiheensa ja inspiraationsa visusti sielun yöpuolelta, magian ja myyttien maailmasta. Tässä Radio Wyrd lähetyksessä käsittelemme mm. unohdettuja jumalia, runonlaulajan ja papin tehtävää nykymaailmassa, rocktähtiä kuten Bowieta ja Elvistä antiikin dionysisten hahmojen nykyisinä vastineina – ja tietenkin Kali Yugaa.

Nama, Nama, Sebesio!

 

Katso kuvia nauhoituksista.

Lähetyksen menu

Death in the Afternoon
3 cl Butterfly absinttia
12 cl Louis Roederer Brut Premier Champagne
3 dashia Luxardo Maraschino likööriä

Alkuun kolme dashia Maraschinoa samppanjalasiin, sitten absintti ja lopuksi samppanja. Mitä kylmempää, sen parempaa. Hemingwayn suosikkeja.

The Bijou
1.5 unssia Tanqueray giniä
0.5 unssia Carpano Antica Formula vermuttia
0.5 unssia vihreää Chartreuse likööriä
2 dashia orange bittersia (Regan's Orange bitters)
2 dashia Dead Rabbit Orinoco Bittersia
2 dashia La Clandestine Sapphire absinttia

Sekoita jäiden kanssa sekoituslasissa mahdollisimman viileäksi. Kaada cocktail-lasiin. Leikkaa pieni siivu appelsiinin kuoresta ja purista siitä appelsiiniöljyä lasin yläpuolella. Heitä appelsiinin kuori pois.

The Dead Rabbit Drinks Manual kirjasta. Dead Rabbit valittiin maailman parhaaksi baariksi syksyllä 2016.

Välioluet:
CHOUFFE Soleil ja muita joita dementikot eivät enää muista...

Sidecar
5 cl Rémy Martin V.S.O.P. konjakkia
2 cl Cointreau likööriä
2 cl puristettua sitruunamehua

Ravista shakerissa jäiden kera mahdollisimman kylmäksi. Kaada tuplasiivilöinnin läpi cocktail-lasiin. Hotelli Ritzin Bar Hemingwayn versio on yksi heidän kuuluisimmista cocktaileistaan. Tehtäessä kyseisessä baarissa vanhimmilla ainesosilla nousee hinta reilusti 1000 euron yläpuolelle.

Lopuksi Iken toivomuksesta Amaro Averna ykkösellä alas.

 

Etusivulle