LÄHETYS 11: Valonkantajat - vieraana Perttu Häkkinen


Pelkoa ja inhoa Meilahdessa! Radio Wyrdin hermeettiseen kammioon on tänä iltana kutsuttu toimittaja, muusikko ja tietokirjailija Perttu Häkkinen.

Perttu Häkkinen on yhdessä Vesa Iitin kanssa kirjoittanut teoksen VALONKANTAJAT: VÄLÄHDYKSIÄ SUOMALAISESTA SALATIETEESTÄ (Like Kustannus), joka on ensimmäinen suomen esoteeristä maisemaa kartoittava ja sen historiaa ja henkilöitä tutkiva teos. Hän on myös kirjoittanut kolumnia Rumbaan ja Helsingin Sanomiin. Pertulla on YLE:llä oma jokaviikkoinen puheohjelmansa, jossa käsitellään säännöllisesti erikoisia aiheita, kuten esoteriaa, alakulttuureja ja eriskummallisia ilmiöitä.

Perttu Häkkinen tunnetaan myös elektronisen musiikin maailmassa nimellä Randy Barracuda. Hän on toiminut mm. yhtyeissä Imatran Voima, Itäväylä, Anaalivaihe, Boyz of Caligula ja Tähtiportti, joista viimeksi mainittu on juuri julkaissut uuden levynsä Eetterimessu (Svart Records).

Illan Radio Wyrdin lähetyksen aiheina ovat alkoholikulttuuri, jumalhumala ja bakkanaaliset kultit, mystinen Abraxas, demiurgi ja Lucifer, abi-risteilyjen metafyysiset ulottuvuudet, magian faustilainen henki, Suomen salainen maantiede, arktinen hulluus ja kuopankaivuu, unihalvaukset ja todellisuuden perimmäinen luonne. Mukana myös atavismi-bingo!

Katso kuvia nauhoituksista.

Lähetyksen menu:

The Necromancer
¾ unssia Blanche de Fougerolles absinttia
¾ unssia Lillet Blancia
¾ unssia St. Germain likööriä
¾ unssia sitruunamehua
1 dash Tanqueray giniä

Ravista shakerissa jäiden kera mahdollisimman kylmäksi. Kaada tuplasiivilöinnin läpi cocktail-lasiin, koristele sitruunan kuorella.

Jasmine
4,5 cl Tanqueray giniä
3 cl Cointreauta
2 cl Camparia
1,5 cl sitruunamehua

Ravista shakerissa jäiden kera mahdollisimman kylmäksi. Kaada tuplasiivilöinnin läpi cocktail-lasiin, koristele appelsiinin kuorella. Cocktailkirjasta Drinking the Devil's acre.

Boulevardier
1 ½ unssia Woodford Reserve bourbonia
1 unssi Camparia
1 unssi Vermouth del Professore Rosso vermuttia

Sekoita baarilusikalla jäiden kera miksauslasissa, kaada old fashioned-lasiin ja koristele appelsiinin kuorella.

Linkit:
VALONKANTAJAT
PERTTU HÄKKINEN - YLE
TÄHTIPORTTI
MIGUEL SERRANO: C.G. Jung & Hermann Hesse - A Record of Two Friendships
Joris-Karl Huysmans: Là-Bas
Tupakkalikööri Perique


Voit myös ladata Dropboxista kaikki lähetyksemme.

Kuuntele tai lataa lähetys tästä:

Etusivulle